ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΕ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

  1. Μαθαίνεις όλα τα σημεία αφισοκόλλησης που υπάρχουν και πως να κολλάς αφίσες έως να ενημερώνεις για την αιμοδοσία στο…δρόμο (μοιράζοντας φυλλάδια με το σωστό στυλ) και πως να φτιάχνεις καρδούλες και σταγονούλες, με οποιαδήποτε τρόπο υπάρχει (χάρτινες, ηλεκτρονικές κτλ)!
  2. Οδηγείς με την υπέροχη παρέα άλλων εθελοντών για ενημερώσεις και αιμοδοσίες σε μέρη που ίσως να μην είχες επισκεφτεί ποτέ, δοκιμάζοντας καθοδόν ή στη διάρκεια της αιμοδοσίας απίστευτες ντόπιες λιχουδιές!
  3. Μαθαίνεις τον “τρόπο” για να εξηγήσεις στους άλλους σημαντικά πράγματα…και τα καταφέρνεις περίφημα!
  4. Πετάς από τη χαρά σου όταν έρθεις κάποιος που εσύ ενημέρωσες ή ειδοποίησες να δώσει αίμα!
  5. Προσπαθείς να βρεις νέους τρόπους για να ενημερώσεις για την αιμοδοσία, ασχέτως αν καταλήγεις πάντα στους παλιούς παραδοσιακούς (να τηλεφωνήσεις στους αιμοδότες!)
  6. Κρατάς το χέρι πολύ νεαρών αιμοδοτών που δίνουν πρώτη φορά…και είσαι εσύ που τους κάνεις να ξεπεράσουν κάθε φόβο!
  7. Κάνεις φίλους για μια ζωή γιατί ο αγώνας αυτός για την αιμοδοσία σε δένει απίστευτα με τους άλλους εθελοντές!(Κάνεις επίσης πολλά γέλια!)
  8. Βοηθάς τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι πραγματικά υπέροχο…
  9. “Ζεις” τον παλμό της διοργάνωσης μιας αιμοδοσίας, την αγωνία να πάνε όλα καλά, μοιράζεσαι τη χαρά της ομαδικής δουλειάς και αποκτάς το “κουσούρι” να επιθυμείς διακαώς να μαζευτούν πολλές μονάδες αίματος. Επίσης, μαθαίνεις να βρίσκεις εύκολα χιλιάδες δικαιολογίες όταν η αιμοδοσία δεν πάει καλά.
  10. Γνωρίζεις μερικούς από τους γενναιόδωρους και πιο ευαίσθητους ανθρώπους που υπάρχουν….

χμμμ και ένα ακόμη!!! Ξυπνάς το πρωι και σκέφτεσαι πως έχεις βοηθήσει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Σε όλη τη μαυρίλα που ζούμε, αυτό σε κάνει να χαμογελάς!

Εάν θέλεις και εσύ να έρθεις στην παρέα του Αιματοκρήτη δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις μια αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη