Αιμοδοτώ Μαζί με τον Αιματοκρήτη

Αγαπητέ αιμοδότη/αιμοδότρια

Καταρχάς σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας που πρόσφερες αίμα και που συμμετείχες στην προσπάθεια μας για την ουσιαστική ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας. Η πράξη σου είναι πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εκ μέρους του «Αιματοκρήτη» θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1. Η φιάλη αίματος που έδωσες θα μεταφερθεί από την κινητή μονάδα αιμοληψιών που πραγματοποίησε τις αιμοληψίες στο νοσοκομείο, όπου θα ελεγχθεί και θα χωριστεί στα διάφορα συστατικά της. Έτσι, από μια μονάδα, θα σωθούν 3 ασθενείς! Πρόκειται για παιδιά με μεσογειακή αναιμία, ασθενείς με καρκίνο, αιματολογικά νοσήματα, χειρουργεία και τραυματίες. Η προσφορά σου για εκείνους και την οικογένειά τους είναι ανεκτίμητη!

2. Σε περίπτωση που δεν έχεις κάρτα εθελοντή αιμοδότη, μπορείς να εκδόσεις. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η σχετική αίτηση, σε διάστημα περίπου 20ημερών-1 μήνα θα ειδοποιηθείς με sms για να παραλάβεις την κάρτα σου. Πλέον η κάρτα του αιμοδότη είναι ηλεκτρονική ενώ επίσης έχεις πρόσβαση σε ατομικό ηλεκτρονικό λογαριασμό όπου μπορείς να βλέπεις πόσες μονάδες έχεις δώσει. Ρώτησε μας σχετικά για όποια απορία έχεις.

3. Η κάρτα αιμοδότη είναι ατομική και πρέπει να την προσέχεις όπως την ταυτότητά σου. Εάν υπάρξει ανάγκη σε αίμα για σένα ή οικείο σου πρόσωπο πρέπει να επικοινωνήσεις με την μονάδα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο για να καλυφθεί η ανάγκη σε αίμα. Αυτό το κάνεις μόνος σου τηλεφωνικά, χωρίς να έχεις επικοινωνία με τον Αιματοκρήτη, αφού εμείς δεν έχουμε τράπεζα αίματος, ούτε διαχειριζόμαστε το αίμα που συλλέγεται.

4. Aπέφυγε να δίνεις αίμα έκτακτα. Έχει μεγάλη σημασία τόσο για την ασφάλεια του αίματος όσο και τη δική σου, να δίνεις αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε ήρεμες συνθήκες. Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε τρίμηνο και οι γυναίκες κάθε τετράμηνο.

5. Από τη στιγμή που έχεις αιμοδοτήσει σε αιμοδοσία του Αιματοκρήτη, θα λαμβάνεις, εάν επιθυμείς, sms ή email ώστε να ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη αιμοδοσία κοντά στην περιοχή σου στην οποία μπορείς να δώσεις. Είναι σημαντικό αν αλλάξεις αριθμό στο κινητό σου να μας ειδοποιήσεις.

6. Όλες οι αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ανακοινώνονται στη σελίδα μας wwww.aimatocritis.gr, στο fb, instagram, twitter και σε δελτία τύπου στα τοπικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Θα χαρούμε να κοινοποιείς τις εκδηλώσεις μας και να συμβάλεις στην διάδοση των θεσμών.

7. Όλες οι αιμοδοσίες του “Αιματοκρήτη” είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να αιμοδοτήσει, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος του Αιματοκρήτη ή των συνδιοργανωτών συλλόγων. Θα χαρούμε να έρθεις με την παρέα σου την επόμενη φορά!Είναι σημαντικό να έρθουν και άλλοι εθελοντές αιμοδότες γιατί οι ανάγκες είναι διαρκείς

8. Εάν θέλεις να γίνεις μέλος του συλλόγου ή να εκπαιδευτείς ως ενεργός εθελοντής απλά συμπλήρωσε την έντυπη αίτηση που θα βρεις στις αιμοδοσίας μας ή στείλε μας τα στοιχεία σου aimatocritis@hotmail.com και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

9. Μην ξεχνάς να διατρέφεσαι σωστά με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο, να φροντίζεις τον εαυτό σου και να χαμογελάς! Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ιδέα, και είναι όμορφο που αιμοδοτούμε μαζί!

10. Ο “Αιματοκρήτης” είναι ένας σύλλογος που ενημερώνει, στηρίζει και συσπειρώνει τους εθελοντές αιμοδότες και τους δωρητές μυελού των οστών και δωρητές οργάνων από την Κρήτη. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε σχετικό θέμα γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά οργάνων!

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη