Κάρτα Δωρητή Οργάνων

Κάθε πολίτης στην Ελλάδα μπορεί ελεύθερα να επιλέξει να εγγραφεί ως δωρητής οργάνων και να εκδώσει νέα κάρτα ή να δηλώσει την άρνησή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κληθεί να αποφασίσει η οικογένειά του.

Η έκδοση κάρτας δωρητών οργάνων μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους

  1. Στους κατά τόπους αιμοδοτικούς/συλλόγους δωρητών οργάνων
    Εθελοντές θα σας κατατοπίσουν για τη νέα διαδικασία και θα σας προμηθεύσουν τη σχετική αίτηση.
    Στην Κρήτη μπορείτε να επισκεφθείτε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2810 239773

  2. Ηλεκτρονικά
    Ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να υποβάλλει τη δήλωσή του και μέσω Διαδικτύου, με την χρήση των στοιχείων πρόσβασης του TaxisNet (Όνομα Χρήστη, Κωδικός Πρόσβασης ) από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eomdonors.gr/eom/

  3. Στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
    Η διεύθυνση είναι: Τσόχα 5, Τ.Κ. 11521, Αμπελόκηποι, Αθήνα υποβάλλοντας αυτοπροσώπως την δήλωσή σας. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική σας Ταυτότητα και το Α.Μ.Κ.Α σας.

  4. Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ
    Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. Στη συνέχεια θα πρέπει πάλι να αποστείλετε ταχυδρομικώς την αίτησή σας στον Ε.Ο.Μ. Δυστυχώς ακόμη κάποια ΚΕΠ δεν έχουν αιτήσεις, οπότε καλύτερα να την τυπώσετε από εδώ και να την έχετε συμπληρωμένη ήδη.

Μην ξεχνάς ότι η κάρτα δωρητή οργάνων είναι συμβολική. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία να ενημερώσεις την οικογένειά σου για την επιθυμία σου.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό της δωρεάς οργάνων από το 1985 .

Η ηλεκτρονική εγγραφή Δωρητή Οργάνων σε 5 βήματα:

Ποτέ δεν ήταν πιο απλό να δηλώσεις την επιθυμίας σου για να γίνεις δωρητής οργάνων. Απλώς ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

  1. Μπες στη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων www.eom.gr
  2. Επιλέγεις το εικονίδιο “Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών”-Γίνε Δωρητής
  3. Επιλέγεις το εικονίδιο “Να εγγραφώ στο Μητρώο Δωρητών”-Επιθυμώ να γίνω δωρητής οργάνων και ιστών
  4. Συμπληρώνεις την αίτηση (θα χρειαστείς κωδικούς taxinet και ΑΜΚΑ)
  5. Θα παραλάβεις ταχυδρομικά την κάρτα δωρητή οργάνων από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Μην ξεχνάς ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να ενημερώσεις την οικογένεια σου  για την επιθυμία σου.

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη