Συχνές Ερωτήσεις

Αφού γίνει ο τοκετός, κοπεί ο ομφάλιος λώρος και το νεογνό αποχωριστεί από τη μητέρα,  λαμβάνεται λίγο αίμα που υπάρχει στον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα και τοποθετείται σε ειδικό ασκό συλλογής.

Οι περισσότερες έγκυες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό θέμα υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να γίνουν δωρήτριες ομφαλικού αίματος. Στην αρχή της διαδικασίας οι γονείς συμπληρώνουν ένα ιστορικό για την υγείας τους και την εγκυμοσύνη.

Δεν παίζει κανένα ρόλο αν ο τοκετός θα πραγματοποιηθεί φυσιολογικά ή με καισαρική τομή, αφού ούτως η αλλιώς δεν επηρεάζεται η διαδικασία!

Δεν υπάρχει κανένα κόστος στο να δωρίσει κανείς ομφαλικό αίμα σε μια τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος δημόσιου χαρακτήρα. Όλη η διαδικασία είναι δωρεάν για το ζευγάρι.

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη