Συνεργασία με τον Αιματοκρήτη

Βασικές Πληροφορίες για όσους Επιθυμούν να Συνεργαστούν με τον Αιματοκρήτη

Εάν επιθυμείτε να διοργανώσετε μια αιμοδοσία, συνεργαζόμενοι με τον «Αιματοκρήτη» παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες.

1. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αιμοδοσιών του “Αιματοκρήτη” είναι να σας ενδιαφέρει μια μακροπρόθεσμη, σταθερή ανάπτυξη του θεσμού της αιμοδοσίας στην περιοχή σας.
2. Είναι επίσης απαραίτητο να μην υπάρχει. ούτε πρόθεση να δημιουργηθεί «τράπεζα αίματος» στο όνομα του φορέα σας ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διαχείριση αίματος.
3. Ο σεβασμός στα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών αιμοδοτών αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα ενώ σκοπός είναι να συντελέσουμε στην διενέργεια ασφαλών και ευχάριστων για όλους αιμοδοσιών ώστε να βοηθήσουμε ανθρώπους σε ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.

Εκπρόσωποι του Αιματοκρήτη θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε σωστά και σε μακροχρόνια βάση την αιμοδοσία και να βρούμε τις κατάλληλες ημερομηνίες.

Θα σας βοηθήσουμε να καθορίσουμε τους στόχους για την συγκεκριμένη περιοχή και θα σας δοθεί υλικό (φυλλάδια, αφίσες), καθώς και κατάλληλες ηλεκτρονικές πηγές ενημέρωσης.

Εθελοντές γιατροί και εξειδικευμένα στελέχη αναλαμβάνουν την (link: https://www.aimatocritis.gr/blog/we-donate-blood-together text: καμπάνια ) για την περιοχή σας.

Πριν από κάθε αιμοδοσία ενημερώνονται από εμάς τα τοπικά ΜΜΕ ενώ υπάρχουν συνεργασίες για να προβληθεί η αιμοδοσία και από πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ.

Την ώρα της αιμοδοσίας θα είναι στο χώρο σας μια ομάδα έμπειρων εθελοντών του “Αιματοκρήτη” που αναλαμβάνουν την ενημέρωση και καθοδήγηση των αιμοδοτών, βοήθεια με τα διαδικαστικά της αιμοδοσίας, την έκδοση κάρτας αιμοδότη κτλ.

Η κάρτα των αιμοδοτών τυπώνεται προς διευκόλυνση του αιμοδότη με τα προσωπικά του στοιχεία. Για τους εθελοντές αιμοδότες που επιθυμούν, μπορούν να ειδοποιούνται μέσω sms/email στην επόμενη αιμοδοσία που τους εξυπηρετεί και αφού έχει παρέλθει το αναγκαίο μεσοδιάστημα.

Παρέχονται αντισηπτικά, μάσκες, γάντια για τους αιμοδότες ενώ εθελοντές διασφαλίζουν την τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Από εθελοντές του Αιματοκρήτη, μετά την αιμοληψία που πραγματοποιείται από το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Για να κλείσει η αιμοδοσία με τον πιο όμορφο τρόπο!

Για όποια πληροφορία χρειαστούν στα μεσοδιαστήματα των αιμοδοσιών

Ενημερωτικά περίπτερα και προσωπική ενημέρωση σε όλες τις αιμοδοσίες.

Συχνές Ερωτήσεις

Όλοι! Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησής, ενορίες, σχολεία, τοπικές κοινότητες, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικοί φορείς κ.α

1. Ένας ευρύχωρος καθαρός χώρος, εύκολα προσβάσιμος από όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. Ο/οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για την αιμοδοσία ή τις εγγραφές πρέπει να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες (καθαριότητας, αερισμού, θερμοκρασίας, πρόσβασης σε τουαλέτα, parking κτλ)

2. Ενεργή συμμετοχή και παρουσία των εκπροσώπων/μελών του φορέα σας
Αυτό είναι σημαντικό τόσο στην προετοιμασία της αιμοδοσίας (προσωπική ειδοποίηση/πρόσκληση πιθανών αιμοδοτών στην περιοχή, ειδικά στις πρώτες αιμοδοσίες) αλλά και την ώρα της διενέργειας της αιμοδοσίας.

Ιδανικά ένα 3μηνο πριν από την αιμοδοσία που επιθυμείτε να διοργανώσετε.

Δεν υπάρχει επιβάρυνση για τη συμμετοχή σας στο αιμοδοτικό πρόγραμμα

Στείλτε μας ένα email στο aimatocritis@hotmail.com με τα στοιχεία του φορέα σας (επωνυμία, όνομα εκπροσώπου, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή δράσης) και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας πολύ σύντομα!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη