ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Η καμπάνια «Αιμοδοτούμε μαζί» (#aimodotoume_mazi) υλοποιείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι.

Περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια σταθερή βάση.

Προάγοντας το μήνυμα της συνεργασίας για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν:

  • στην ενημέρωση των πολιτών για τη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας
  • στην ευαισθητοποίηση κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, οι γονείς τους και οι νέοι, για την αξία και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μελλοντικών εθελοντών αιμοδοτών και τη κατάρριψη όποιων «μύθων» αναστέλλουν την απόφαση για προσφορά αίματος.

Η καμπάνια πραγματοποιείται στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ επισκέπτεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες κεντρικές πόλεις της υπόλοιπης Κρήτης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

  • Διοργάνωση τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών και προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς . Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας των κρατικών νοσοκομείων
  • Διεξαγωγή ημερίδων
  • Ομιλίες στο ευρύ κοινό, από εξειδικευμένα στελέχη ή ιατρούς
  • Υλοποίηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, όπου τα παιδιά λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα και εκπαιδεύονται από ειδική ομάδα εθελοντών του ΑιματοΚρήτη για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με πρωταγωνιστές το Σταγονούλη και τη Σταλίτσα.
  • Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων
  • Ενημερωτικές Δράσεις και Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των φοιτητών προς τη προσφορά αίματος.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη