ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ 2023 “Your Present is their future”

Η Δωρεά Οργάνων και η χρήση ανθρώπινων ιστών και κυττάρων χαρίζει ζωή κάθε χρόνο σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και βοηθά ώστε χιλιάδες ασθενείς να επανακτούν ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού τους και να ζουν καλύτερα. Όμως ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται μεταμοσχεύσιμα όργανα, ιστούς ή κύτταρα συνεχίζει να μεγαλώνει σε συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν σε λίστες αναμονής ή χάνουν τη μάχη με τη ζωή, αναμένοντας ένα μόσχευμα.

Η Ευρωπαική Ημέρα Δωρεάς Οργάνων [European Donation Day (EDD)] έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου 30 χρόνια με διττό σκοπό: αφενός να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε καθένας από εμάς να γίνει ενεργή λύση του μακροχρόνιου προβλήματος και αφετέρου να αποδώσει φόρο τιμής στους δότες, τις οικογένειες, τους εθελοντές και τους επαγγελματίες υγείας χωρίς την προσφορά και τον ηρωισμό των οποίων δεν θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τόσες ζωές. Το 2023 η EDD γιορτάστηκε στις 7 Οκτωβρίου.

#EuropeanDonationDay η καμπάνια στα social media

Κάθε χρόνο ο φορέας “European Directorate for the Quality of Medicines & HealthCare (EDQM)” δημιουργεί μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση αναγκών σε ιστούς, όργανα και κύτταρα και προβάλλει την εθελοντική δωρεά. Η φετινή καμπάνια είχε θέμα “το δικό σου παρόν είναι το δικό τους μέλλον” ( “your present is their future”) δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα την δωρεάς ως βαθιά συμπονετικό δώρο μέσα από το οποίο το παρόν του δότη μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο μέλλον του λήπτη. Παράλληλα υπογραμμίζει τις αξίες πίσω από την κίνηση της δωρεάς: γενναιοδωρία, συμπόνια, ευγένεια και ελπίδα. Η καμπάνια στόχευσε και φέτος στο να πληροφορήσει και να δώσει προοπτική αλλά και να εκφράσει ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δότες για το δώρο της ζωής. Με αφορμή την ημέρα αυτήν αλλά και κάθε μέρα που ένας από εσάς αποφασίζει να δηλώσει δωρητής οργάνων θα θέλαμε και εμείς ως Αιματοκρήτης να εκφράσουμε ξανά ένα μεγάλο μπράβο για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε με τον ύψιστο τρόπο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!

  • Hashtags: #EuropeanDonationDay, #YourPresentTheirFuture

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη