ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

Στην Ελλάδα έχουμε μικρότερο αριθμό από Δωρητές Μυελού των Οστών από όσους χρειαζόμαστε ίσως επειδή μύθοι και προκαταλήψεις γύρω από την διαδικασία μας δυσχεραίνουν. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για το πόσο απλό, ανώδυνο και ακίνδυνο είναι!

Κάθε χρόνο, πολλά παιδιά και ενήλικες από τη χώρα μας δε βρίσκουν συμβατό δότη.
Επειδή η καταγωγή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συμβατότητα, είναι σημαντικό στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη οι εθελοντές αιμοδότες και γενικότερα οι υγιείς πολίτες κάτω των 45 ετών να γίνουν και δωρητές μυελού των οστών!

Εθελοντές Ιατροί και νοσηλευτές και ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Αιματοκρήτη» κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών παρέχουν προσωπική ενημέρωση και δειγματοληψίες σιέλου ή αίματος για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στην παγκόσμια δεξαμενή δωρητών μυελού οστών.

Τέλος, πλαισιώσουμε εκδηλώσεις πολιτιστικού ή αθλητικού περιεχομένου που πραγματοποιούνται στην Κρήτη με περίπτερα ενημέρωσης-δειγματοληψιών , γι αυτό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να είμαστε εκεί στην επόμενη διοργάνωσή σας!
Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας που έχει καταφέρει να ανέλθουν οι δωρητές από την Ελλάδα πάνω από 100.000! Βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε!

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη