ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Στόχος μας είναι η αιμοδοσία να αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και χαρούμενη εμπειρία για τους ανθρώπους που χαρίζουν ζωή. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την ελαχιστοποίηση της αναμονής πριν την αιμοδοσία, την παροχή έγκυρης ενημέρωσης ώστε οι αιμοδότες να έχουν πλήρη γνώση για την διαδικασία, για το τι πρέπει να προσέχουν πριν και μετά, συμβουλές για το μεσοδιάστημα, πότε μπορούν να ξαναδώσουν και οτιδήποτε σχετικά με τα δικαιώματά τους ως αιμοδότες.

Η ενδυνάμωση των εθελοντών που επιθυμούν να γίνουν πιο συστηματικοί αιμοδότες είναι και δική μας χαρά!

Τα αυξημένα ποσοστά ικανοποίησης και επανόδου στις αιμοδοσίες είναι για εμάς ως εθελοντές, η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή!

Συγκεκριμένα, σε ατομικό επίπεδο
-παρέχεται από τους εκπαιδευμένους μας εθελοντές: προσωπική ενημέρωση, καθοδήγηση και ενθάρρυνση ανάλογα με το αν δίνει για πρώτη φορά ή είναι ήδη τακτικός αιμοδότης
-μέσω λογισμικού που έχει αναπτύξει ο σύλλογος από ετών, όλοι λαμβάνουν ειδοποίηση με sms/email για την επόμενη κοντινή σε εκείνους αιμοδοσία.
-Διαδικτυακά (social media, webinars), αλλά και μέσω άμεσης επαφής στα “γρήγορα σημεία ενημέρωσης” που πλαισιώνουν τις αιμοδοσίες ο αιμοδότης διευκολύνεται ώστε να αποκτήσει γνώσεις και αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα καλύτερη προετοιμασία και ελαχιστοποίηση αναμονής, βασικών στοιχείων ικανοποίησης και επανόδου την αιμοδοσία.

Συλλογικά,
ο “Αιματοκρήτης” συσπειρώνει και διεκδικεί τα δικαιώματα των εθελοντών αιμοδοτών και καλύτερων υπηρεσιών αιμοδοσίας αποτελώντας ενεργό κομμάτι του αιμοδοτικού κινήματος της χώρας, καθώς είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών η οποία εκπροσωπεί τους εθελοντές αιμοδότες στο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη