ΣΤΙΓΜΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο αδόκιμος όρος “στίγμα” χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια κατάσταση που δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα και στην ιατρική του ορολογία ονομάζεται ετερόζυγος β-μεσογειακή αναιμία. Τα άτομα είναι υγιείς φορείς και όχι νοσούντες. Συχνά έχουν σχετικά μικρότερο αιματοκρίτη και κάποιες μορφολογικές ατυπίες των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε μικρό ποσοστό.

Οι άνθρωποι που έχουν “στίγμα” μπορούν να δώσουν αίμα, αρκεί ο αιματοκρίτης ή η αιμοσφαιρίνη τους να είναι στα επιτρεπτά όρια δηλ.

Άνδρες: Δεκτοί με αιματοκρίτη πάνω από 41 ή αιμοσφαιρίνη πάνω από 13.5g/dl

Γυναίκες: Δεκτές με αιματοκρίτη πάνω από 38 ή αιμοσφαιρίνη πάνω από 12.5g/dl.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη