Ομφαλικό Αίμα

“Ομφαλοπλακουντιακό” ή απλούστερα, ομφαλικό αίμα είναι το αίμα που μένει στον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Αν οι γονείς έχουν αποφασίσει να το δωρίσουν μπορεί να γίνει λήψη αίματος από το μαιευτήρα. Η διαδικασία της λήψης δεν επηρεάζει καθόλου τη μητέρα ή το νεογέννητο, αφού πραγματοποιείται όταν έχει ολοκληρωθεί η γέννα. Αν δεν γίνει δωρεά, ο πλακούντας θα απορριφθεί ως ιατρικό απόβλητο. Είναι επομένως απλό, πριν πεταχτεί, να κρατήσουν λίγο αίμα.Ένα άλλο παιδί το χρειάζεται! Έτσι με τη γέννηση ενός μωρού γεννιέται και η ελπίδα για τη ζωή ενός άλλου!

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη