ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο μας καμμιά φορά σημαίνουν προσωρινό αποκλεισμό από την εθελοντική αιμοδοσία.
Μια απλή επίσκεψη για check up αναβάλλει την αιμοδοσία μόνο για 24 ώρες ( οδοντικό γέμισμα, γυάλισμα ή άλλες επιφανειακές θεραπείες).

Όμως μια απονεύρωση, οι εξαγωγές, τα σφραγίσματα, οδοντικά εμφυτεύματα ή άλλες παρεμφερείς οδοντιατρικές εργασίες θεωρούνται ως ήσσονες χειρουργικές επεμβάσεις και για τις οποίες πρέπει να παρέλθει μια εβδομάδα τουλάχιστον για να μπορέσουμε να δώσουμε αίμα. Επίσης αν συνυπάρχει λοίμωξη ή αν έχουμε πάρει αντιβίωση πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 7 ημέρες.

Σε περίπτωση οδοντικού αποστήματος ο αιμοδότης μπορεί να επανέλθει μια εβδομάδα μετά το τέλος των αντιβιοτικών και 2 εβδομάδες μετά την πλήρη ίαση.

Γενικά αν έχουμε πονόδοντο και παίρνουμε αναλγητικά είναι προτιμότερο να αποφύγουμε να αιμοδοτήσουμε!

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη