ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Όταν κάποιος υποφέρει από μια λοίμωξη αναπνευστικού (συνάχι) δεν μπορεί να αιμοδοτήσει μέχρι να παρέλθουν τα συμπτώματα.

Το διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει μέχρι την αιμοδοσία είναι σχετικό και εξαρτάται από τα συμπτώματα λ.χ αν υπήρχε πυρετός (πάνω από 38) μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο εβδομάδες.

Γι’αυτό λοιπόν αν σας ταλαιπωρεί κάποιο γριπώδες σύνδρομο, κάντε υπομονή και δώστε αίμα αφού νιώσετε εντελώς καλά!

Σε περίπτωση που έχετε διαγνωστεί με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη