«Η αιμοδοσία… 3D!» ΣΤΗΝ ΑΥΓΕΝΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Την Κυριακή 02/6/2024 ανοίγοντας τους φετινούς εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σας περιμένουμε όλους σε μια πρωτότυπη γιορτή αγάπης!

Δράσεις για παιδιά!

Εκτυπωμένα σε 3D κύτταρα, παρατηρήσεις σε μικροσκόπιο, παρουσιάσεις αλλά και παραμύθια, quiz και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα πλαισιώσουν την εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στην Αυγενική στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου από τις 10:00-13:30 με διοργανωτή το σύλλογο «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Παλιανής. Ειδικοί επιστήμονες και εθελοντές θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στη λειτουργία του αίματος και την αξία της προσφοράς!

Πρόγραμμα

10:00-10:30 «Μαθαίνω για το αίμα μου και την αιμοδοσία»  Παρουσίαση κατάλληλα προσαρμοσμένη για παιδιά.

10:30-11:00  «Τικ Τακ: Πως χτυπάει η καρδιάς μας? Παίζουμε και μαθαίνουμε με πειραματική διάταξη που προσομοιάζει τη λειτουργία της καρδιάς!

11:00-11:30  «Η Κοκκινοσταλίτσα» Διαβάζουμε το παραμύθι της Αφρ. Φραγκιαδουλάκη και μαθαίνουμε πόσο πολύτιμο είναι το αίμα!

11:30-12:30 «Τα κύτταρα του αίματος»  Γνωριμία με το μικροσκόπιο, προετοιμασία παρασκευασμάτων&αποτύπωση στο χαρτί.

12:30-12:45  «Το παιχνίδι της αιμοδοσίας» Παιχνίδια και θεατρικό σκετσάκι με την συμμετοχή των μικρών μας φίλων

12:45-13:15  “ΑιμοΔοτικό Quiz» για την αιμοδοσία» για μεγαλύτερα παιδιά&εφήβους

13:15 Κλείσιμο εκδήλωσης με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Αιματοκρήτη www.aimatocritis.gr και στα social media του ΚΔΑΠ Παλιανής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ

  • Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/6/2024 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Παλιανής και ώρες 10:00 – 13:30. Διοργανωτές είναι ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με το ΚΔΑΠ Παλιανής. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ
  • Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. 
  • Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. 
  • Οι αιμοδότες τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα. 
  • Μπορούν να αιμοδοτήσουν και έφηβοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος ηλικίας προσκομίζοντας επικυρωμένη συναίνεση γονέα (μέσω gov)
  • Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν διαθέτουν “τράπεζα αίματος” ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται το οποίο εξολοκλήρου διατίθεται στο νοσοκομείο για έκτακτες και τακτικές ανάγκες. 
  • Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.
  • Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  
  • Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο με πληροφοριακό υλικό :  

-Για παροχή/ενημέρωσης στους παλαιότερους αιμοδότες  και καθοδήγηση αιμοδοτών/τριών που δίνουν για πρώτη φορά. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας σιέλου. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

Περαιτέρω Πληροφορίες

Τηλ. 6978247010 2810 239773

aimatocritis@hotmail.com

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη