ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Η αιμοδοσία έχει μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή και εμείς τεστάραμε τις πιο προσφτες εφαρμογές Android και λέμε τη γνώμη μας.

Εφαρμογές ΕΜΑ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσαν τη διάθεση της νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και συσκευές (mobile app), διευκολύνοντας την πρόσβαση των αιμοδοτών που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για συσκευές Android και προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο πρόσβασης στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, το οποίο είναι ένα ενοποιημένο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα που συγκεντρώνει σε μία ενιαία βάση δεδομένων τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, τους Εθελοντές Αιμοδότες και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή του ΕΜΑ δωρεάν στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, ο χρήστης, όντας ήδη εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό του, εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν: να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού που έχουν δημιουργήσει με την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, να αιτούνται την απόκτηση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη ή να βλέπουν τα στοιχεία της ταυτότητας που έχουν, να βλέπουν προσωποποιημένα στατιστικά στοιχεία για τις αιμοδοσίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει, να ενημερώνονται για το πότε μπορούν να αιμοδοτήσουν εκ νέου.

Η γνώμη μας:

Εμείς κατεβάσαμε την εφαρμογή και όντως είναι εύχρηστη αν και την περιμέναμε πιο ελκυστική οπτικά. Στην ουσία δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από το να συνδεθείς στην ιστοσελίδα.
Επίσης θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο για τον αιμοδότη να του δείχνει μέρες και ώρες αιμοδοσιών στην περιοχή διαμονής του και όχι απλά τα νοσοκομεία. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει αναβάθμιση της υπηρεσίας!

  • Σε περίπτωση που δε θυμάστε τον κωδικό σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο αρωγής χρηστών του ΕΜΑ Τηλ : +30 2152157865
    Email: helpdesk@blooddonorregistry.gr
    Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 17:00

Μια ακόμη εφαρμογή “Δίνουμε αίμα” που αφορά προς το παρόν την Αθήνα και το που γίνονται αιμοδοσίες για να κλείσεις ραντεβού, με οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Εφαρμογή e-Αιμοδότες

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.schgr.e_aimodotes

Η γνώμη μας:

Μια εφαρμογή που φτιάχθηκε από μαθητές και στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Οπτικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όμως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να είναι πραγματικά χρήσιμη και διαδραστική.

Στα συν ότι μπορείς να βρεις για τον τρέχοντα μήνα που έχει κοντά σου αιμοδοσία. Όμως δε βρήκαμε κάτι άλλο που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τον αιμοδότη ούτε πληροφορίες για τις τρέχουσες ανάγκες. Χαμηλού επιπέδου οδηγίες για τους αιμοδότες. Ελπίζουμε σύντομα να βελτιωθεί και αυτή η εφαρμογή!

Γενικό σχόλιο είναι πως χρειάζεται πολύ προσοχή σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης των αιμοδοτών!!

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη