Δομή και εσωτερική οργάνωση

Τακτικά Μέλη

Tακτικά μέλη μπορούν να γίνουν: εθελοντές αιμοδότες, δωρητές οργάνων σώματος, δωρητές μυελού ή δωρήτριες ομφάλιου αίματος που διαμένουν ή κατάγονται από την Κρήτη.

Τα τακτικά μέλη απαρτίζουν τη Γενική Συνέλευση που συγκαλείται μία φορά κάθε χρόνο και έκτακτα αν χρειαστεί.

Αρωγά Μέλη

Αρωγά μέλη (φίλοι του συλλόγου)μπορούν να γίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν αίμα ή ιστούς, λόγω υγείας αλλά επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στο έργο του συλλόγου.

Ο σύλλογος εκπροσωπείται από 5μελες Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ και της 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής, γίνονται κάθε 2 χρόνια. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει τακτικά μέλη (συμβολική συνδρομή 5 ευρώ ετησίως).

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο διεκπεραιώνει τις διοικητικές υποθέσεις του συλλόγου, περιλαμβανόμενων θεμάτων επικοινωνίας και εκπαίδευσης εθελοντών, σε συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς, επιστημονικούς συνεργάτες ή εξειδικευμένα στελέχη του συλλόγου.

Εθελοντές

Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη είναι τα μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν πιο ενεργά πλαισιώνοντας τις δράσεις του Αιματοκρήτη, αφού έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της ομάδας τους μπορούν να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες εθελοντικές εργασίες, ανάλογα με τις δυνατότητές και την εμπειρία τους.

Όλα τα μέλη του Αιματοκρήτη οφείλουν να τηρούν ορισμένους δεοντολογικούς κανόνες όπως την ευγενική συμπεριφορά απέναντι στους εθελοντές αιμοδότες, τους συνεργάτες εθελοντές στο σύλλογο ή άλλους φορείς και ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη