ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Και αυτό το καλοκαίρι χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες!

Κάθε καλοκαίρι, ειδικά τον Αύγουστο, τα αποθέματα σε αίμα στην Ελλάδα μειώνονται. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους μερικούς από τους οποίους είναι ότι αυξάνεται ο πληθυσμός, αυξάνονται τα τροχαία ενώ μειώνεται η προσέλευση των αιμοδοτών λόγω διακοπών ή λόγω επικράτησης ακραίων θερμοκρασιών, μειώνονται οι συλλογικές προσπάθειες (λ.χ αιμοδοσίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα). Στην περίοδο της πανδημίας τα πράγματα επιδεινώθηκαν περισσότερο μια που πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν από COVID-19 ή είναι σε καραντίνα.

Έχει ιδιαίτερη λοιπόν σημασία όσοι μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα σε τακτική βάση σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορούμε να προγραμματίσουμε κάποιες μέρες πριν τις διακοπές μας ή μετά από αυτές ώστε να μην διαταραχθεί ούτε το δικό μας πρόγραμμα ούτε τα αποθέματα αίματος.

Σύλλογοι αιμοδοτών και οι υπηρεσίες αιμοδοσίας συνεχίζουν να διοργανώνουν εξορμήσεις και στη θερινή περίοδο μέσα σε κλιματιζόμενες αίθουσες ή κινητές μονάδες αιμοδοσίας. Μάλιστα μπορούμε να αιμοδοτήσουμε και στον τόπο διακοπών μας ή να διαλέξουμε να δώσουμε αίμα σε μια από τις παραθαλλάσιες περιοχές, απολαμβάνοντας τη θέα!

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νεράκι πριν και μετά την αιμοδοσία και να αποφύγουμε το κολύμπι αφού δώσουμε αίμα για την ίδια μέρα.

Είναι υπέροχο να συνδυάσουμε την ομορφιά και την ανεμελιά του καλοκαιριού με μια τόσο όμορφη πράξη που θα χαρίσει ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας που μας περιμένουν!Δοκιμάστε το και στείλτε μας φωτογραφίες και αναμνήσεις από μια καλοκαιρινή σας αιμοδοσία!

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη