ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πότε μπορώ να δώσω αίμα αν έχω κάποια διαταραχή στο θυροειδή;

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε εάν βρίσκεστε υπό σταθερή θεραπεία συντήρησης (θυροξίνη) και δεν έχει γίνει αλλαγή στη δοσολογία τις τελευταίες 4 εβδομάδες. Παλαιότερα αποκλείονταν όσοι έχουν θυρεοειδίτιδα Hashimoto επειδή είναι αυτοάνοσης αιτιολογίας, όμως η οδηγία έχει αλλάξει και πλέον μπορούν να αιμοδοτούν. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αιμοδότης γίνεται δεκτός αν βρίσκεται κάτω από σταθερή θεραπεία και το επίπεδο των ορμονών είναι σταθερό!

Πως παίρνω τα φάρμακά μου την ημέρα της αιμοδοσίας;

Να θυμάστε επίσης σε αυτήν την περίπτωση ότι τη μέρα που θα αιμοδοτήσετε μπορείτε να πάρετε τα φάρμακα σας κανονικά!

Πότε δε μπορώ να δώσω αίμα;

Ο αιμοδότης αποκλείεται αν υπάρχει κακοήθεια στο θυρεοειδή ή αν βρίσκεται υπό διερεύνηση για κακοήθεια. Αποκλείεται επίσης, αν παίρνει αντι-θυρεοειδικά φάρμακα (Δεκτός 24 μήνες μετά την διακοπή αντιθυρεοειδικων φαρμάκων και εφόσον οι ορμόνες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη