Συνεχίζονται τα ΑιμοΔοτικά Webinars και το Μάρτιο κάθε Πέμπτη στις 20:00!

Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάση της online ενημέρωσης των εθελοντών αιμοδοτών που συμμετέχουν στις αιμοδοσίες του “Αιματοκρήτη” και την υπέροχη εμπειρία που είχαμε με τη διοργάνωση 25 διαδυκτιακών συναντήσεων δε θα μπορούσαμε παρά να τα ενισχύσουμε και να τα συνεχίσουμε!

Κάθε Πέμπτη για όλο το Μάρτιο του 2024 ακριβώς στις 20:00, συνδεθείτε μαζί μας, κανοντας click στη Ζωή!

Οι σύνδεσμοι ανακοινώνονται στα social media του συλλόγου ή μπορούν να αποσταλούν στο email σας αν δηλώσετε συμμετοχή μέσω της φόρμας που θα βρείτε στην αρχική σελίδα ή απευθείας στο aimatocritis@hotmail.com

Τι περιλαμβάνουν οι on line συναντήσεις

Μπορείτε να να παρακολουθήσετε μια 30λεπτη παρουσίαση για τις προυποθέσεις της αιμοδοσίας, την διαδικασία, τα δικαιώματα αιμοδοτών, την καλύτερη διατροφή τους, το τι πρέπει να κάνουμε σε έκτακτη ανάγκη, πως μπορούμε να βελτιώσουμε την αιμοδοτική μας εμπειρία ή να βελτιώσουμε ως φορείς την προσέλκυση αιμοδοτών και τη διοργάνωση της αιμοδοσίας. Στη συνέχεια ακολουθούν 30 λεπτά (Q&A) που όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει το λόγο και να θέσει σχόλια, απορίες ή προβληματισμούς.

Ποιός μπορεί να συμμετέχει;

Μπορείτε να συμμετέχετε αν είστε αιμοδότης/τρια στον Αιματοκρήτη ή συνεργαζόμενος φορέας. Εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων εθελοντών ή πασχότων ή αιμοδότες εκτός Κρήτης μπορούν να παρακολουθήσουν έχοντας δηλώσει συμμετοχή.

Τεχνικές οδηγίες

Η διαδικασία σύνδεσης είναι απλούσταση: Πατάτε απλώς στον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί όταν δηλώσετε συμμετοχή. Δεν απαιτείτε κανένας ιδιαίτερος εξοπλισμός (εκτός από μικρόφωνο), δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε κάποια.εφαρμογή.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, μπορείτε να έχετε κλειστή ή ανοικτή κάμερα, να μιλήσετε, να θέσετε απορίες στο chat ή απλώς να ακούσετε τη συζήτηση. Χρειάζεται να φαίνεται το όνομά σας και να μας δηλώσετε αν εκπροσωπείτε κάποιο φορέα.

Το κλίμα είναι φιλικό και οι συναντήσεις δεν μαγνητοσκοπούνται. Συνήθως τα webinars είναι συναντήσεις με μέσο όρο συμμετεχόντων τα 10 άτομα, κατά κύριο λόγο αιμοδότες. Ομιλητές είναι εθελοντές γιατροί ή εξειδικευμένοι εθελοντές του Αιματοκρήτη και σχολιαστές εκπρόσωποι από υπηρεσίες αιμοδοσίας, μεταγγιζόμενων ή συνεργατών φορέων (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, δήμων κτλ).

Υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή;

Η συμμετοχή δεν έχει κάποιο κόστος.

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Δεν έχετε παρά να μας στείλετε το αίτημα συμμετοχής στο στο email aimatocritis@hotmail.com με την ημερομηνία που επιλέγετε να παρακολουθήσετε και εμείς θα σας στείλουμε σχετικές οδηγίες!

Μπορώ να πάρω πιστοποιητικό συμμετοχής;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε πιστοποιητικό συμμετοχής σας παρακαλούμε αναφέρε το στο email στο οποίο θα δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας το αποστείλουμε ηλεκτρονικά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσω κάποιο ερωτηματολόγιο;

Για την καλύτερη απόδοσή μας θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε αμέσως μετά το σεμινάριο το ερωτηματολόγιο που θα σας δωθεί στη διάρκεια του. Ακολουθήστε το σύνδεσμο που σας αποσταλεί και συμπληρώστε μερικές ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Είναι ανώνυμο και διαρκεί λίγα δεπτερόπλεπτα.

Από ποιος φορείς υλοποιείται η δράση;

Η δράση υλοποιείται από τους εθελοντές του Αιματοκρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό στα social media

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Συνδεόμαστε με τη ζωή!

Αν έχετε δώσει αίμα σε μια από τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ένα μικρό #δώρο από εμάς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή και εμείς θα σας καλέσουμε να συνδεθείτε μαζί μας για ένα αιμο-ΔΟΤΙΚΟ webinar όπου μπορείτε να λύσετε απορίες, να ενημερωθείτε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες για την αιμοδοσία! Αφορά τόσο νέους όσο και παλιούς αιμοδότες καθώς και συνεργάτες φορείς του #αιμοδοτούμε μαζί!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη